Home » Postgraduaat Fiscale Hogeschool

Welkom bij de Fiscale Hogeschool

Nieuws

 • NIEUW! Fiscale praktijkboeken 2018-2019


  Klik hier voor meer informatie.

 • Basisboekhouden voor juristen

  Deze praktijk gerichte lessenreeks omvat een onmisbare basisinleiding tot het boekhouden voor juristen en andere minder boekhoudkundig geschoolden.  Het is de bedoeling de deelnemers wegwijs te maken in de basisprincipes van het boekhouden en een correcte interpretatie te geven aan de boekhoudkundige stukken.

  Na een inleiding over de techniek van het dubbel boekhouden (debet-credit en actief-passief) volgt een toelichting bij de registraties van de boekhoudkundige...

 • Op zoek naar een antwoord op uw bedrijfsprobleem?

  Onze FEB masterstudenten: uw oplossing!

  De masterstudenten Handelswetenschappen uit de specialisatie Fiscale Wetenschappen analyseren voor u een concrete casus en formuleren na grondig onderzoek een bruikbare oplossing.

  Bij het project hoort een stage van tien werkdagen. De studenten werken onder de deskundige begeleiding van een expert-docent.

  Meer info? Contacteer margot.vandeneynden@odisee.be

 • Betaald Educatief Verlof

  De opleiding postgraduaat Fiscale Wetenschappen is erkend in het kader van Betaald Educatief Verlof.

  Meer info: info@fhs.be

 

Waarom kiezen voor Fiscale Hogeschool?

De Fiscale Hogeschool organiseert sinds een halve eew kwalitatief hoogstaande fiscale opleidingen. Zij wordt algemeen erkend als één van de meest toonaangevende fiscale onderwijsinstellingen in Vlaanderen. Haar meer dan 3.800 Alumni bestrijken een groot deel van het fiscale landschapen vormen een interessant professioneel netwerk.

De Fiscale Hogeschool organiseert twee postgraduaten die in samenwerking met de KU Leuven worden georganiseerd, enerzijds een avondopleiding specifiek gericht op werkenden, anderzijds een dagopleiding gericht op net afgestudeerden. Beide getuigschriften worden door Fiscale Hogeschool en KU Leuven gecertificeerd en ondertekend.

De opleidingen aan de Fiscale Hogeschool worden gekenmerkt door een sterk praktijkgerichte invalshoek. Zij baseren zich op de meest recente fiscale wetgeving en worden onderwezen door docenten met een ruime ervaring in de fiscaliteit. De docenten werken als belastingadviseur, fiscaal advocaat, accountant, ambtenaar bij de F.O.D. Financiën of geven les als docent op academisch niveau. Velen zijn daarnaast ook nog auteur van wetenschappelijke publicaties of maken deel uit van redactiecomités van fiscale vakliteratuur. Hun kennis en specialisatie waarborgt de behandeling van de diverse thema's vanuit verschillende fiscale invalshoeken en staat ervoor garant de studenten een ruime blik over het fiscale landschap te bieden.

De fiscaliteit speelt immers een belangrijke rol bij de commerciële en strategische beslissingen die ondernemingen moeten nemen. Ook particulieren worden bij de opbouw en het beheer van hun vermogen meer en meer gestuurd door de fiscale aspecten van hun beslissingen en initiatieven.

De Fiscale wetgeving is voor de diverse overheden een zeer belangrijk beleidsinstrument geworden. Om ten volle te kunnen genieten van de fiscale voordelen die in de wetgeving zijn opgenomen, is een goede gespecialiseerde fiscale opleiding cruciaal.