Elies Wauters

Elies

Ik heb de keuze gemaakt om de avondopleiding ‘Postgraduaat Fiscale Wetenschappen’ aan de Fiscale Hogeschool te volgen, om op die manier mijn kennis nog meer uit te breiden om optimaal advies te kunnen verlenen. Daarenboven uiteraard ook om de theorie nog beter aan de praktijk te kunnen koppelen in mijn job als Advisor Accountancy. Mijn werkgever, VGD, ondersteunde mij ook enorm bij het volgen van deze opleiding. 

De link tussen het werkveld enerzijds, en de praktische toepassing in de avondschool anderzijds, waren voor mij dé perfecte combinatie. Dit alles werd mede mogelijk gemaakt door de diverse achtergrond/kennis van de docenten, waardoor alle takken van de fiscaliteit aan bod zijn gekomen. De persoonlijke aanpak binnen de FHS, zowel van de docenten als van alle andere medewerkers binnen de FHS, is van enorm hoge waarde geweest voor mij. 

Op professioneel vlak ben je na het volgen van de opleiding in staat om steeds beter linken te leggen, en vooral om kritisch na te denken over fiscale topics. 

Gezien wij ons constant in ons vakgebied dienen te blijven bijscholen, alsook op de hoogte dienen te blijven van de actualiteit, is de FHS de ideale studie om te volgen. Het is uiteraard een niet te onderschatten opleiding, maar het geeft enorm veel voldoening. Dit diploma zal dan ook in het verdere verloop van mijn carrière van onmisbare waarde zijn ! Wat ook een echte meerwaarde is: je kan de lessen online volgen, indien gewenst. Ik heb echter elke les ter plaatse gevolgd, om de interactie met de docenten ten volle te benutten. 

Ik grijp nog steeds elke dag terug naar enkele basisbeginselen die mij op de FHS werden aangeleerd. Ik zou de opleiding dus zeker en vast aanraden aan iedereen die interesse heeft in de fiscaliteit.
 

Master in de Handelswetenschappen, Accountancy en Fiscaliteit, KU Leuven
Advisor Accountancy bij VGD Accountants & Belastingconsulenten
Afgestudeerd juni 2022