Internationaal ondernemen via dochter of vaste inrichting
Deze lessenreeks fiscaal ondernemingsbeleid richt zich tot de medewerkers van accountants, belastingconsulenten, advocaten en notarissen. En tot al wie op zoek is naar een opleiding over de basisbeginselen van het fiscaal ondernemingsbeleid. De klemtoon van de opleiding ligt dus op de basisprincipes zodat de lessenreeks, die zich binnen het postgraduaat Fiscaal Recht & Fiscale Praktijk situeert, ook een opportuniteit is voor al wie een opfrissing en update wenst van de fundamentele regels betreffende één of meer aangeboden topics.
Zoals blijkt uit het onderstaand programma gaat de lessencyclus in op de fiscale aspecten van belangrijke beslissingen die een onderneming moet maken vanaf de start tot de stopzetting van de activiteit. Bijzondere eigenschap van deze lessencyclus is dat, naargelang het onderwerp, tegelijkertijd aspecten van inkomstenbelastingen, btw en andere belastingen rond een bepaalde topic worden besproken. Iedere uiteenzetting wordt gestoffeerd met praktische toepassingen.
Belangstellenden kunnen inschrijven op de volledige lessenreeks 1000 euro of op één of meer afzonderlijke topics.
Veel ondernemingen zijn internationaal actief. Een vennootschap kan vanuit België goederen leveren en diensten verrichten of in het buitenland. De vennootschap kan ook in het buitenland, al dan niet binnen de EU, een dochteronderneming oprichten of werken met een vaste inrichting aldaar. De buitenlandse dochter kan op haar beurt, vanuit het buitenland, in België werkzaam zijn via een dochtervennootschap of een Belgische vaste inrichting.
Op die manier ontstaan er allerlei grensoverschrijdende transacties: tussen de onderneming en haar buitenlandse klanten, maar ook tussen de Belgische vennootschap en haar buitenlandse dochters/vaste inrichtingen. De fiscale aandachtspunten in deze zijn talrijk. Hoe worden alle transacties en transferten tussen de vennootschappen onderling en tussen vennootschap en inrichting fiscaal geïnterpreteerd en behandeld? Op basis van welke internationale principes krijgt elk land zijn 'eerlijke' deel van de belastingkoek en hoe wordt dubbele belasting vermeden? Welk fiscaal regime geldt er voor de vergoedingen van personeel en bedrijfsleiding dat in België en/of in het buitenland in een vennootschap of inrichting werkzaam is?
23/76 O ON DEMAND | Beschikbaar vanaf 24/04/2023 | 7578
23/76 O ON DEMAND | Beschikbaar vanaf 24/04/2023 In winkelkar:23/76 O ON DEMAND | Beschikbaar vanaf 24/04/2023
Het seminarie duurt 3,5 uur.
U heeft de keuze tussen:
- het seminarie FYSIEK volgen op locatie in BRUSSEL, of
- het seminarie UITGESTELD bekijken (on demand).
Iedere deelnemer ontvangt na het beantwoorden van de aanwezigheidsvragen en de afsluitende toets, zowel bij een seminarie op locatie en een on-demand-seminarie, een attest erkend door de volgende instituten:
- het ITAA (categorie A);
- het I.B.R.;
- het BIV;
- de Vlaamse Balies;
- de Nationale Kamer van Notarissen.
Brussel - Odisee

Stormstraat 2
1000 Brussel
België
Bereikbaarheid: De campus is heel gemakkelijk te bereiken: te voet of met de fiets, met het openbaar vervoer, of met de auto.
Het station Brussel-Centraal ligt op wandelafstand van de campus. Om vanuit Brussel-Centraal tot aan de campus te geraken, volg je vanuit de grote hal van het station de Keizerinnenlaan. De vierde straat links is de Stormstraat.
De campus is vlot bereikbaar vanop de kleine ring rond Brussel.
Parking: de deelnemers aan de seminaries en de causerieën (met uitzondering van de Grondige Snelcursussen) ontvangen een gratis parkingticket dat enkel geldig is voor de volgende parkings:
- Parking Grote Markt, Grasmarkt 104, Brussel (inrit rechtover het Centraal Station)
- Parking Munt, Muntplein 25, Brussel
- Parking Schildknaap, Schildknaapstraat 15-17, Brussel
On demand
Een on-demand-seminarie is een opname van een seminarie. De deelnemer kan deze opname bekijken op een door hem/haar zelfgekozen tijdstip.