Maxim Ghesquière

Maxim Ghesquière
Maxim Ghesquière

De opleiding ‘Fiscaal Recht en Fiscale Praktijk’ heeft me tal van voordelen geboden. Eerst en vooral vind ik de opleiding kwalitatief zeer sterk. Er wordt vaak diep in detail getreden bij de bespreking van de verschillende fiscale topics. Bovendien zijn er voor elk vak verschillende docenten die gekozen worden op basis van hun autoriteit in dat specifieke vakgebied. Op die manier krijg je als student veel voeling met het fiscale landschap in België, en weet je welke auteurs en seminaries interessant kunnen zijn voor de toekomst.
 
Ten tweede is het opvallend dat er bij een sollicitatie erg veel belang gehecht wordt aan het diploma van de Fiscale Hogeschool. Sommige bedrijven stellen het zelfs als een specifieke vereiste. Uiteraard is niet alleen het diploma op zich een meerwaarde. Ook de verworven kennis tijdens de opleiding zorgt ervoor dat het erg gemakkelijk is om een uiteenzetting te geven over verschillende fiscale topics die aan bod komen tijdens een sollicitatie, waarover het per slot van rekening toch allemaal draait bij een aanwerving voor een fiscale functie.
 
Tot slot is er een erg goede administratieve omkadering bij de opleiding waarbij er een erg persoonlijke service geleverd wordt aan de studenten om de opleiding zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.
 
Om deze redenen zou ik de opleiding aan iedereen aanraden die het fiscaal recht op een doorgedreven wijze wil bestuderen.
 

Gecertifieerd Tax Accountant, Fiscaal buro Ghesquière
Afgestudeerd in juni 2017