Postgraduaat Fiscale Wetenschappen (avondopleiding/online-cursus)

  • De fiscaliteit speelt een belangrijke rol bij de commerciële en strategische beslissingen die ondernemingen nemen; ook particulieren worden bij de opbouw van hun vermogen gestuurd door de fiscale aspecten van hun initiatieven.
  •  De fiscale wetgeving is voor de overheid een belangrijk instrument om haar beleidsopties te verwezenlijken; om ten volle te genieten van de fiscale voordelen die in de wetteksten zijn opgenomen, is een goede, gespecialiseerde fiscale opleiding nodig.
  • Er is voortdurend nood aan nieuwe belastingconsulenten en -adviseurs, gecertificeerd (fiscaal) accountants en advocaten die over een gedegen fiscale kennis beschikken.

Noteer in dit verband dat de titel van “belastingadviseur” door de wet beschermd wordt:

  • Artikel 8 van de Wet van 17 maart 2019 (BS. 27maart 2019) betreffende de beroepen van belastingadviseur en accountant stelt letterlijk: "niemand mag een andere titel dragen die verwarring kan scheppen of zou kunnen scheppen met die van gecertificeerd belastingadviseur".  
  • Artikel 117 van dezelfde wet voorziet zelfs in strafsancties voor wie zich wederrechtelijk de titel van belastingadviseur toe-eigent: "Met een gevangenisstraf van acht dagen tot drie maanden en met een geldboete van tweehonderd tot tweeduizend euro of met een van die straffen alleen wordt gestraft: 1°hij die zich publiekelijk en onrechtmatig de hoedanigheid of de titel toe-eigent van de volgende beroepen: c) (intern) gecertificeerd belastingadviseur (ITAA)".

Het besluit van de Vlaamse Regering van 22 oktober 2021 (BS 20 mei 2022) erkent de kwalificatie van gecertifieerd belastingadviseur op niveau 7 van de Vlaamse kwalificatiestructuur. Daardoor is deze opleiding impliciet van universitair niveau.

 

 

 

 

Prijs:
€ 1.250 €

Contactpersoon:

Linda De Borger - linda.deborger@fhs.be

Tel.: 02/210 13 43

Academisch verantwoordelijke:

Herman De Cnijf - herman.decnijf@fhs.be

di 10/09/2019 | 17:30 - do 30/04/2020 | 21:30

Brussel - Odisee

Odisee Brussel

Stormstraat 2
1000 Brussel
België

Op map tonen

Bereikbaarheid: De campus is heel gemakkelijk te bereiken: te voet of met de fiets, met het openbaar vervoer, of met de auto.
Het station Brussel-Centraal ligt op wandelafstand van de campus. Om vanuit Brussel-Centraal tot aan de campus te geraken, volg je vanuit de grote hal van het station de Keizerinnenlaan. De vierde straat links is de Stormstraat.
De campus is vlot bereikbaar vanop de kleine ring rond Brussel.

Parking: de deelnemers aan de seminaries en de causerieën (met uitzondering van de Grondige Snelcursussen) ontvangen een gratis parkingticket dat enkel geldig is voor de volgende parkings:

 

PRINT

PRINT

boek