Philippe Hermans

Philippe

Het postgraduaat Fiscaal Recht & Fiscale Praktijk kan ik aan iedere toekomstige fiscalist aanraden. 
In het eerste semester worden de basisvakken uit de fiscaliteit – nl. personenbelasting, vennootschapsbelasting en btw - zeer ruim en volledig gedoceerd. Naast een meer theoretische uiteenzetting, worden er tijdens de colleges ook veel praktijkvoorbeelden aangehaald waardoor dit een beter beeld schept van de dagdagelijkse fiscale praktijk. Daarnaast komt de ‘aangiftepraktijk’ ook ruim aan bod in de diverse practica. Dit heeft mij in de dagdagelijkse fiscale praktijk, voornamelijk op het vlak van vennootschapsbelasting en btw, enorm geholpen aangezien je op die manier andere inzichten verkrijgt. 

In het tweede semester wordt je kennis van de basisvakken verder uitgediept. Zo wordt er dieper ingegaan op de meest actuele situaties in de praktijk waardoor je kennis tevens up to date blijft. Zo komen bijvoorbeeld de meest relevante circulaires en voorafgaande beslissingen ruim aan bod.
De opleiding Fiscaal Recht & Fiscale Praktijk onderscheidt zich daarnaast van andere fiscale studies door het feit dat er door verschillende docenten vanuit de praktijk wordt gedoceerd. Op deze manier maak je kennis met de fiscaliteit vanuit diverse invalshoeken.  
Het feit dat de lessen volledig online worden aangeboden, maakt het mogelijk om deze vanop afstand bij te wonen. Dit vergt veel zelfdiscipline en kan als zeer intensief worden beschouwd, doch zal u een enorme praktische bagage bijbrengen.  
Kortom, een echte aanrader!


Master in de Rechten, KU Leuven
Fiscaal Advocaat, Paqt Advocaten
Afgestudeerd juni 2022