Verkiezingsdebat 'Eindelijk op weg naar een (ideale) fiscale toekomst?'

 

Fiscaliteit is de levensader van een goed werkende welvaartsstaat. Het is het inkomen van de overheid. Fiscaliteit kan zorgen voor de balans tussen geven en nemen; wie betaalt, wie krijgt.

Geen wonder dus dat de fiscale strijd zich afspeelt op het kruispunt van de verschillende politieke ideologieën. Die strijd raakt wellicht nooit beslecht, maar we zouden Fiscaal Ideaal niet zijn als we niet geloven in een toekomstig ideaal fiscaal klimaat.

Daarom organiseert Fiscaal Ideaal, samen met De Fiscale Hogeschool, een fiscaal verkiezingsdebat. Alle partijen die van mening zijn hier een positieve bijdrage te kunnen leveren, tekenen present.

De voorbije legislatuur werden heel wat fiscale ballonnetjes opgelaten, gedurfde plannen onthuld of zelfs historische hervormingen aangekondigd. Wij blijven helaas op onze honger zitten en vragen ons af welke fiscale toekomst er ons te wachten staat. We hopen dat de politieke experts hier deze keer wel een antwoord op kunnen geven.

De primaire doelgroep van dit debat zijn die mensen die professioneel met fiscaliteit bezig zijn. Maar uiteraard is elke belastingbetaler welkom, want hoewel fiscaliteit meestal erg technisch wordt benaderd, is het iets dat ons allen aanbelangt. Het gaat per slot van rekening over de helft van ons inkomen.


Programma:

Verwelkoming door Herman De Cnijf, directeur van de Fiscale Hogeschool en Koenraad Geerts, fiscaal advocaat van Fiscaal Ideaal vzw

Het debat is opgebouwd rond vijf thema’s:

  • Fiscale hervorming,
  • Charter van de belastingplichtige,
  • Regionalisering van de belastingen,
  • Digitalisering van de fiscaliteit en
  • Milieufiscaliteit. 

 

Moderator: Jan Tuerlinckx, fiscaal advocaat, vzw Fiscaal Ideaal

 

Het verkiezingsdebat “Eindelijk op weg naar een (ideale) fiscale toekomst?” is een organisatie van de Fiscale Hogeschool en de vzw Fiscaal Ideaal.
 

Kamerlid Open VLD
Voormalig kamerlid CD&V
Kamerlid Vooruit
Kamerlid Vlaams Belang
Kamerlid NVA
Kamerlid Pvda
Kamerlid Groen
Prijs:
Gratis toegang

Het seminarie duurt 2 uur. 

U heeft de keuze tussen: 

  • het seminarie FYSIEK volgen op locatie in BRUSSEL, of
  • het seminarie volgen via LIVESTREAMING (real time)

 

Iedere deelnemer ontvangt na het beantwoorden van de aanwezigheidsvragen en de afsluitende toets, zowel bij een seminarie op locatie als een realtimeseminarie, een attest erkend door de volgende instituten:

  • het ITAA (categorie A);
  • het I.B.R.;
  • het BIV;
  • de Vlaamse Balies;
  • de Nationale Kamer van Notarissen. 
-

Brussel - Odisee

Odisee Brussel

Stormstraat 2
1000 Brussel
België

Op map tonen

Bereikbaarheid: De campus is heel gemakkelijk te bereiken: te voet of met de fiets, met het openbaar vervoer, of met de auto.
Het station Brussel-Centraal ligt op wandelafstand van de campus. Om vanuit Brussel-Centraal tot aan de campus te geraken, volg je vanuit de grote hal van het station de Keizerinnenlaan. De vierde straat links is de Stormstraat.
De campus is vlot bereikbaar vanop de kleine ring rond Brussel.

Parking: de deelnemers aan de seminaries en de causerieën (met uitzondering van de Grondige Snelcursussen) ontvangen een gratis parkingticket dat enkel geldig is voor de volgende parkings:

 

PRINT

PRINT

-

Real time

Een realtimeseminarie wordt op een vooraf bepaalde dag en op een vaststaand tijdstip gegeven. Je kan rechtstreeks en interactief deelnemen. 

Verkiezingsdebat